Felsőpáhok Község Önkormányzata
8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67.
Tel: 83/900-000
Fax: 83/900-001
Mobil: 30/834-2121
E-mail: felsopahok@z-net.hu
Részletekért kattintson ide

Ma 2024. 7. 12, péntek, Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.

Hétfőn 8 órától 12 óráig és 12.30 órától 15.30 óráig

Kedd 8 órától 12 óráig és 12.30 órától 15.30 óráig

Szerda nincs ügyfélfogadás

Csütörtökön: 8 órától 12 óráig 

Pénteken: 8 órától 12 óráig


Elugy Banner 2   

001

Felsőpáhok Község Önkormányzat a falubusz

beszerzésére nyert pályázati támogatást a

Magyar Falu Program keretén belül. A támogatás segítségével egy Ford Transit Trend Kombi típusú gépkocsit vásároltunk, melyet a Felsőpáhokban felmerülő szociális feladatok ellátására használunk, úgymint óvodás és iskolás gyerekek, idősek és mozgásukban korlátozottak szállítása.

001

Felsőpáhok Község Önkormányzata a művelődési házfelújítására nyert pályázati támogatást a Magyar Falu Program keretén belül. A felújítás célja a település közösségi terének helyet biztosító kultúrház korszerűsítése, energiaracionalizálása, az elhasználódott és egészségre káros pala tetőhéjazat lecserélése, továbbá a rendszeres használatú földszinti részén a homlokzat és a záró padlásfödém hőszigetelése.

A1hok3


001

001


TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL
2020 június 25 csütörtök - 08:47:40

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2020. június 29. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2020. június 30. -július 1. napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.


Háziorvosi rendelés
2020 június 02 kedd - 12:03:46

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2020. június 4-től a felsőpáhoki orvosi rendelőben újra indul a rendelés!

Rendelési idő változatlan:

hétfő: 16-17 óráig

csütörtök: 8-10 óráig

Várakozni a rendelő előtt, csak hívásra lehet belépni a váróba, a Minisztérium utasítása szerint a szigorú higiénés rendszabályok betartása mellett!

Állandó gyógyszerek megíratása végett továbbra sem kell a rendelőbe jönni, telefonon továbbra is lebonyolítható!

Telefonos elérhetőségek:

Dr. Molnár Gábor: 0630/9355691

Zsiga Miklósné : 0630/2614646

Csilla Tóthné Széll: 0630/5054561


Átmeneti vízhiány Felsőpáhokon
2020 június 02 kedd - 12:00:12

A DRV Zrt értesíti a lakosságot, hogy  Felsőpáhok településen   2020. június 09- én   08 és 14 óra között   karbantartási munkálatok miatt vízhiány és nyomáscsökkenés várható.

A vízhiánnyal érintett terület: Felsőpáhok területe.

Ivóvizet ebben az időszakban a település utcáit járó ivóvízszállító tartálykocsikból lehet vételezni, melynek elérhetősége: Nagy Gábor: 06-30/288-3406


Kincstári nyereményjáték
2020 május 12 kedd - 08:24:51

Nyisson értékpapírszámlát otthonról, és nyerjen állampapírt!

Amennyiben Ön 2020. április 27. és június 30. között az Ügyfélkapun keresztül (Magyarország.hu) értékpapírszámlát nyit a Magyar Államkincstárban, és legalább 100.000 forint értékben állampapírt vásárol, akkor részt vehet akciós nyereményjátékunkban. A nyereményjátékban25 darab Kincstár által kibocsátott 100.000,- forint értékű, a Kincstárnál állampapír vásárlására fordítható Nyereményutalványt sorsolunk ki.

Fontos, hogy a részvételhez nyilatkoznia kell. Ennek érdekében annyit kell tennie, hogy első lépésként az Ügyfélkapus felületen, a www.magyarorszag.hu-n a jobb oldali menüoszlopban található 

A nyereményjátékról további információkat a Nyereményjáték Játékszabályzatában talál.

Nyerjen állampapírt állampapír vásárlással!

Az Állampapír-állománynövelő nyereményjáték 2020. április 27. és június 30. között tart, melynek nyereménye 50 darab Kincstár által kibocsátott 50.000,- forint értékű Nyereményutalvány, mely a Kincstárnál állampapír vásárlására fordítható.

Az Állománynövelő nyereményjátékban való részvételhez annyit kell tennie, hogy a Kincstárnál vezetett értékpapír nyilvántartási-számlájának vagy gyermeke Kincstári Start-számlájának állományát a nyereményjáték időszaka alatt 100.000,- forint névértékű új pénz befizetésből származó állampapír állománnyal növeli.

Az Állománynövelő nyereményjátékról további információkat a Nyereményjáték Játékszabályzatában talál.

A részvételi nyilatkozatot megteheti ügyfélkapun keresztül elektronikus formában, vagy postai úton megküldheti a számlavezető Állampénztári Irodájának, továbbá e-mail-en keresztül scannelten a nyeremenyjatek@allamkincstar.gov.hu e-mail címre.


H-UNCOVER klinikai vizsgálat
2020 május 12 kedd - 08:20:17

Magyarország négy, orvos-egészségtudományi képzést folytató egyeteme a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem  a Központi Statisztikai Hivatallal együttműködve folytatja a H-UNCOVER klinikai vizsgálatot.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

Tájékoztatjuk, hogy a lakosoknak korábban megküldötteken túl az alábbi helyszíneken és időpontokban vehető igénybe a szűrővizsgálat a lakhelytől függetlenül:

 Helyszín:         Zala Megyei Szent Rafael Kórház Tüdőgyógyászati Szakrendelés

                        8900 Zalaegerszeg, Zrínyi Miklós u. 1.

Időpont:          2020. május 11-15. hétfő-kedd-szerda-csütörtök-

 

Helyszín:         Kanizsai Dorottya Kórház Mikrobiológiai Laboratórium

                        8800 Nagykanizsa, Szekeres József u. 2-8.

Időpont:          2020. május 12-15. kedd-szerda-csütörtök-péntek (8-14 óra között)

 

Helyszín:         Keszthelyi Kórház Sürgősségi (SBO) Ambulancia kijelölt helye

                        8360 Keszthely, Ady Endre u. 2.

Időpont:          2020. május 12-15. kedd-szerda-csütörtök-péntek (8-16 óra között)


Eboltási tájékoztató
2020 május 08 péntek - 06:53:49


Önkormányzati adóegyenleg lekérdezése - videós segítség
2020 május 07 csütörtök - 15:48:49


Centenáriumi rajzpályázat gyermekeknek
2020 május 07 csütörtök - 13:11:12

Tájékoztató.pdf

Adatlap.doc


Termelőkkel a termelőkért
2020 április 17 péntek - 13:30:43

Tisztelt Termelők!

Az élelmiszeripari kistermelők, őstermelők kisméretű gazdaságok, sok esetben azonban ezek a kis gazdaságok egy-egy család megélhetésének forrásai is.  A koronavírus-járvány ezen gazdaságok fennmaradását súlyosan fenyegeti.  A járvány több hónapon keresztül megakadályozhatja a termékek fogyasztókhoz való eljutását, amely sajnos hosszú  távon jelentős bevételkiesést eredményezhet.

Az élelmiszeriparra a vendéglátó egységek (éttermek, szállodák, bárok, kávézók, stb.) bezárása komoly hatást gyakorolt. A NAK felmérése szerint a termelői piacok egytől-egyig bezártak Zala megyében.  A napi élelmiszerpiacok közül is csak Zalaegerszeg és Nagykanizsa piaca tart nyitva. A háztól való értékesítés is személyes találkozási alkalmakat és készpénzforgalmat igényel, amelyet a vásárlók kockázatosnak ítélhetnek meg a kialakult helyzetben és nem mindenkinek van lehetősége eljutni a termelő értékesítési helyére sem. Mindennek köszönhetően a termelők jelentős keresletcsökkenésről számolnak be.

A NAK Zala Megyei Szervezete - éppen fenti indokok miatt - azon dolgozik, hogy egy új rendszerben segítséget nyújtson a termelőknek abban, hogy termékeik eljussanak a fogyasztóhoz.

Egy összehangolt online értékesítési felületen dolgozunk „Termelőkkel a termelőkért”, amely közös kiszállítási alkalmakkal működtetve csomagokat/dobozokat juttatna el a fogyasztókhoz közvetlenül lakóhelyükre.

A csomagok az előre megrendelt termékeket tartalmaznák. Ehhez online rendelés és - reményeink szerint - akár call-center áll majd rendelkezésre, így a vásárlók telefonon és online is leadhatják megrendeléseiket. Azon dolgozunk, hogy a termelők körzetenként egy helyre beszállíthassák a megrendelt termékeiket és onnan - dobozok összekészítését követően - egy közös szállítással eljuthassanak a fogyasztóhoz a hét egy adott napján. Azt szeretnénk, ha legalább Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében, de lehetőség szerint akár Lenti, Letenye, Zalaszentgrót, Keszthely  térségében is elinduljon a közös kiszállítás.

A közös értékesítést marketing tevékenységgel tudja támogatni a NAK Zala Megyei Szervezete. Így megkeressük az önkormányzatokat, helyi, városi tv csatornákat, rádiókat, online, facebook felületet alakítunk ki  a működtetésre, reklámozásra.

Ehhez várjuk jelentkezésüket:

  • termelőkét, akik jelenleg is kiszállítanak és együttműködésben van fogadókészségük, kapacitásuk más termelői áruk szállítására is bizonyos körzetben

  • termelőkét, akik szeretnék értékesíteni ily módon termékeiket

Várjuk ötleteiket, konstruktív javaslataikat is!

Jelentkezés,javaslatok beküldése:

Kirimi Zoltán megyei referens
E-mail: KirimiZoltan@nak.hu

Telefon: +36 70 523 9975

FIGYELEM!! Jelentkezés folyamatos

Hamarosan telefonon is felveszik kollégáim Önökkel a kapcsolatot!

Ne feledjék, mindezeket Önök nélkül nem tudjuk megvalósítani!

Üdvözlettel:

Sabján Krisztián

Zala megyei elnök s.k.

 


Lomtalanítás 2020.04.21.
2020 április 06 hétfő - 07:38:16

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a lomtalanítás a szolgáltató már korábbi, itt ismertetett tájékoztatója szerint történik!


Ugrás az oldalra Első  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19  Utolsó
www.felsőpáhok.hu | Felsőpáhok Önkormányzatának weboldala | Minden jog fenntartva | Adatkezelési tájékoztató